© 2024 Pelegor d.o.o.

Gorilnik PEL-GOR LP 120

MOČ: 5 - 35 kW

Gorilnik na lesne pelete PEL-GOR LP 120

Gorilnik PEL-GOR LP 140

MOČ: 10 - 50 kW

Gorilnik na lesne pelete PEL-GOR LP 140

Gorilnik PEL-GOR

Gorilnik na lesne pelete PEL-GOR predstavlja novost na tržišču, ki omogoča uporabnikom že obstoječih sistemov ogrevanja enostaven prehod na ogrevanje z lesnimi peleti.

Gorilnik je zaradi svoje izjemne kompaktnosti in izvirne konstrukcije primeren za uporabo na večini sodobnih kotlov na trda goriva, kotlov na lesne pelete, kakor tudi za večino kotlov na kurilno olje.

Odlikujejo ga visoki izkoristek, nizke emisije CO in NOx ter zelo tiho delovanje.

Gorilnik se prodaja skupaj z dozirnim sistemom in je sestavljen iz naslednjih delov:

  • gorilnik s keramičnim grelcem,
  • dozirni sistem s polžem, elektromotorjem in reduktorjem,
  • cev za povezavo med dozirnim polžem in gorilnikom,
  • elektronska regulacija z LCD zaslonom.

Delovanje gorilnika je popolnoma avtomatizirano in ne zahteva upravljanja s strani uporabnika. V primeru pomanjkanja goriva ali napake se gorilnik samodejno ustavi in na LCD zaslonu izpiše vrsto napake.

Izdelujemo dva tipa gorilnikov in sicer:

  • PEL-GOR LP 120 moči 5 - 35 kW
  • PEL-GOR LP 140 moči 10 - 50 kW

Faze delovanja gorilnika: začetni izpih, predgretje, pred doziranje, vžig, stabilizacija, stabilizacija 2, kurilna moč 1, kurilna moč 2, ugašanje, izpih žerjavice, izpih pepela.

Vsaka od navedenih faz delovanja gorilnika se izpisuje na LCD zaslonu, tako da uporabnik v vsakem trenutku vidi v kateri fazi delovanja je gorilnik.

Gorilnik omogoča 4 stopenjsko nastavitev moči delovanja, kar je omogočeno preko nastavitev faz STABILIZACIJE, STABILIZACIJE 2, KURILNE MOČI 1 in KURILNE MOČI 2. V vsaki od navedenih faz lahko nastavimo moč vpihovanja zraka, doziranje peletov in čas delovanja posamezne faze. Prehodi iz faze STABILIZACIJE v fazo STABILIZACIJE 2 in nato v fazo KURILNE MOČI 1 ali KURILNE MOČI 2 so popolnoma avtomatski in so vezani na programiran čas. Uporabnik mora samo s pritiskom na tipko + ali - na LCD zaslonu določiti ali bo gorilnik deloval v kurilni moči 1 ali kurilni moči 2.

Gorilnik ima vgrajen keramični grelec moči 200 W, ki zagotavlja hiter vžig peletov v samo eni minuti.

Preko LCD zaslona lahko samo s pritiskom na tipko ENTER spremljate statistiko delovanja gorilnika in sicer: čas delovanja, število vžigov, število ponovnih vžigov, kolikokrat ni bilo vžiga,
kolikokrat je gorilnik ugasnil in kolikokrat ni bilo vžiga. Preko LCD zaslona lahko tudi napolnimo dozirni polž, kolikor nam je zmanjkalo peletov.

Pri vgradnji gorilnika ostane obstoječe krmiljenje vašega kotla in ogrevalnega sistema celoti nespremenjeno, saj se preko našega posebej prirejenega adapterja povežemo na že obstoječe krmiljenje kotla in ogrevalnega sistema, ki ste ga uporabljali za gorilnik na kurilno olje. Uporabnik lahko tako z enostavno zamenjavo gorilnika na pelete (s 4 vijaki) ponovno namesti gorilnik na kurilno olje.

Poleg gorilnika z dozirnim sistemom dobavimo tudi zalogovnike za pelete različnih dimenzij, ki so lahko opremljeni s kolesi ali brez njih. Dobavimo lahko tudi zalogovnike po meri uporabnika. Gorilnik na pelete PEL-GOR, dozirni sistem, elektronska regulacija in zalogovniki so narejeni v celoti v Sloveniji in so slovenski proizvod.